Ketchup er et krydderi overalt, der er elsket af mennesker over hele verden. Desværre kan det give et stort problem, hvis det ved et uheld madspild spildes på dit tæppe. Den lyse røde plet har været kendt for at forårsage hovedpine for mange tæppeejere.

Den gode nyhed er, at det ikke er så svært at fjerne ketchuppletter fra dit tæppe. Alt du behøver er de rigtige værktøjer og procedurer for at få succes. Husk at handle hurtigt, og for at hjælpe dig, her er trinene til effektivt at fjerne den ketchupplet fra dit tæppe.

· Det første du skal gøre er at fjerne undgå madspild så meget af ketchuppen som muligt. På denne måde står du tilbage med blot den faktiske plet at rydde op i stedet for en pøl ketchup. For at gøre dette, brug en ske og skrab forsigtigt den overskydende ketchup op fra tæppet. Pas på ikke at sprede ketchuppen eller skubbe den længere ind i gulvtæppet. Hvis det gøres korrekt, skal du stort set bare have en rød plet tilbage at håndtere.

· Når du har fjernet den overskydende ketchup, er det tid til at rydde op i den resterende plet. Du kan lave din egen rengøringsopløsning ved at blande en teskefuld ikke-blegemiddel vaskemiddel med 2 kopper vand. Kom opløsningen i en sprayflaske og påfør den på det farvede område. Brug derefter en ren klud til at tørre pletten udefra og gå ind. Sørg for ikke at gnide på pletten, da dette blot vil skubbe den længere ind i tæppet. Gentag dette trin, indtil pletten er fjernet eller ikke længere overføres til håndklædet.

· Hvis pletten stadig er synlig efter at have gentaget det foregående trin, skal du lave en eddike-vand-opløsning til brug på pletten. Bland en del eddike med 2 dele vand og læg dette i en sprayflaske. Påfør opløsningen på det farvede område og lad det stivne i et minut eller to, og begynd derefter at duppe igen med en ren klud. Gentag dette trin, indtil al pletten er fjernet.

· Når du har fjernet pletten, skal du huske at skylle området grundigt med vand for at fjerne overskydende rester af rengøringsmiddel fra dit tæppe. Tør derefter det helt med en ren klud eller et håndklæde

Ketchuppletter behøver ikke længere være et stort problem for tæppeejere. Hvis du har en ketchupspild på dit tæppe, skal du blot følge trinene ovenfor, og du skal slippe af med det knaldrøde øjensår på ingen tid.